Phosphoros is ontstaan in antwoord op een groeiende nieuwsgierigheid naar werk dat ik in de loop der jaren heb gemaakt.

 

Omdat ik in verschillende culturen ben grootgebracht (geboren in Afrika, opgegroeid in Europa en Azië), heb ik van jongs af aan de behoefte gehad om een universele taal te vinden waarin ik mijn visie kon delen met vrienden over de hele wereld die niet noodzakelijkerwijs dezelfde taal spreken. Beeldtaal lag voor de hand.

 

Ik heb altijd graag getekend. Een tweejarig verblijf in Florence, waar ik omringd was door kunstenaars, inspireerde me om zelf te gaan schilderen - een kortstondig experiment, maar het activeerde wel een zoektocht die sindsdien niet meer is opgehouden.


Mijn onderzoek in de Pyreneeën naar Romaanse beeldhouwkunst leidde me vervolgens van een academische studie naar de praktijk van het steenhouwen, met als hoogtepunt de opdracht die ik jaren later in Londen kreeg om een beeld van Johannes van het Kruis te maken en dat nu in de tuin staat van het klooster waar de Spaanse mysticus is overleden (Úbeda, UNESCO werelderfgoed). Het ontstaan daarvan vindt u in beeld onder het tabblad 'The making of San Juan'.

 

Terug in Parijs heb ik door een armblessure mijn beitels moeten neerleggen en heb ze toen definitief verwisseld voor de pen. Mijn eerst gepubliceerde gedichten waren geïnspireerd op foto's. Door dit medium ging een nieuwe wereld voor me open.

 

De tekeningen, schilderijen, beelden en foto's op deze site zijn te koop. Via het contactformulier geef ik u graag persoonlijk advies over afmetingen, beschikbaarheid en prijzen.